vrijdag 5 december 2008

De nieuwbouw

Het "Dream Team", de bouwers van het eerste uur: onder, v.l.n.r. Sergei en Peter; midden, v.l.n.r.: Yana, Olga, Laura, Natasha en Leonid; boven, v.l.n.r. Alla en Lena.
Laura, Leonid's vrouw, al even energiek en doortastend, in gesprek met Zena. De paarden hebben zich geen moment gestoord aan het voortdurende gehamer of het schrille gekrijs van de cirkelzaag. Belangstellend sloegen ze de bedrijvigheid gade, tevreden kauwend op een hapje hooi.
Leonid in actie: vraagbaak voor kleine probleempjes en voortdurend praktisch en innoverend bezig.
De laatste loodjes, hier en daar wat te lange schroeven afslijpen met de slijpschijf. De totale lengte van de stal bedraagt 30 meter. De boxen varieren iets, maar hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 10 vierkante meter.

Met hulp van Leonid, een professionele meubemaker wiens droom het was om ooit eens een stal te bouwen, werd het allemaal veel mooier dan ik had kunnen denken.
Elk vrij moment en elke beschikbare roebel werd geinvesteerd in de realisatie, en we zijn er heel gelukkig mee.
In september 2008 besloten we onze bestaande stallen (8 boxen) uit te breiden en er nog 6 boxen bij te bouwen. Dat was flink aanpakken omdat tegelijkertijd 35 ton hooi opgeslagen moest worden en het erf ook nog winterklaar gemaakt moest worden. Met man en macht hebben we gewerkt en in oktober konden de eerste nieuwe paarden hun spiksplinter nieuwe boxen betreden.

1 opmerking:

frederic zei

Beste Peter,

Het is vreemd hoe zaken kunnen lopen;blijkbaar heb je mijn e-mail adres nog ergens opgedoken.
Je ziet er vwerkelijk uit als een centauer !!!!
Ik hoop dat het je goed gaat; er zit een hele tijd tussen ons laatste zien, ergens zomer 2003 in Gulpen en nu !
Heb je bij toeval een werkend e-mail adres daar in die wildernis ???
Zou het op prijs stellen contact te houden !!!

Frederic