vrijdag 5 december 2008

Nog wat impressies

Naast Garry hebben we nog 9 honden. Vier daarvan weten hoe ze voor een hondenslee moeten lopen en dat kan handig zijn wanneer we materialen moeten vervoeren wanneer het erg glad is of veel sneeuw gevallen is. De honden helpen dan met het trekken van de hondenslede.
Dit is Garry, onze 6 -jaar oude Russische herder die alles nauwlettend in de gaten houdt. Hij is enorm waaks maar ondanks dat enorm lief voor met name kinderen.
Hij vind het heerlijk om te rennen en te spelen met de paarden.

Mijn merrie Astra (l), 7 jaar oud en mijn jonge hengst Strannik (r), nu anderhalf jaar. Onze paarden zijn goed aangepast aan het leven buiten. 's Zomers zijn ze dag en nacht buiten en 's winters gaan ze op stal. Wanneer we geen sneeuwstorm hebben of harde wind zijn ze overdag ook een paar uur buiten. Sneeuw vinden ze prachtig en liggen er vaak landurig in te rollen.
Soms wel moeilijk dat we hier zes maanden sneeuw kunnen hebben.






Onze dadja, erf en stallen liggen net even buiten Kristoforovka. Feitelijk zitten we midden in de natuur. Je zadelt je paard en rijdt zo via de wei het bos in. Het landschap is gevarieerd: riviertjes en beekjes, weilanden, moerassen en het ruigere heuvelland. Daar is het met name in het voorjaar wel oppassen met de beren. Een moederbeer met jongen kan erg gevaarlijk zijn en valt meestal direct aan wanneer je ze tegenkomt. Te paard heb je het voordeel dat je wat hoger zit en vrij snel weg bent, maar toch...

Geen opmerkingen: